Simmel, Georg A kacérság lélektana Atlantisz Bp. 1996.

(A szerző német filozófus, 1858-1919)

 

Simmel, Georg A kacérság lélektana

Simmel, Georg A kacérság lélektana

A könyv a kacérságot mint cheap esomeprazole nők eszköztárát mutatja be. A nő így jelzi a másik fél számára a lehetőséget és az elutasítást, a vonzást és a taszítást, amit a férfi valamilyen szinten komolyan is vesz. Az alábbi sorokban az engem hosszasan foglalkoztató férfi-nő kapcsolathoz tartozó írói felismerések érdekeltek:

Észrevételeim:

a, Köztudott, hogy a történelmet férfiak csinálják és ők írják, Simmel szerint egyedülálló szolgálatot tehetne a történelemtudományban is a nők sajátos észlelő és beleérző képessége. Ebben a tudományágban buy Ventolin is lehetnének női funkciók.  Vajon miről mesélnének Zeusz szeretői?

b, a nőiség tipikus, belső életformája, pszichikai ritmusa szembeszegül azzal az értéktermeléssel, amit objektív kultúrának nevezünk. Lehet, hogy innét van a megözvegyült és nyugdíjas nők életrekelése?

c, a nő mindig otthon van önmagánál – a férfinak  viszont önmagán kívül van az otthona. Ezeknek a külső otthonoknak a Valtrex buy online tárházát mutatja be Madách mint az ember tragédiáját,( épít, harcol, vallást alapít, tudós lesz és bankár).A férfiak ezért többet unatkoznak, hiszen náluk kevésbé fonódik össze az életfolyam és annak bármilyen tartalma.

d, Gyakori, hogy egy alacsonyabb sorban élő, kevésbé művelt lány öntudatlanul vágyakozik egy magasabb világba, ahonnét egyetlen fénysugár sem  éri el az ő világát; s áldozat lesz, mihelyt a férfi leereszkedve ebből a magasságból beteljesedéshez juttatja a nőt, s elkápráztatja azzal a fénnyel, amelyhez a vágyakozó nem szokott hozzá. Itt sem két emberi személy, hanem két típus találkozik!

 

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!