McLaren, Angus: Szexualitás a XX. században Osiris Kk. Bp. 2002.

A szerzőről nem tudok semmit, kár, hogy a kiadók nem tájékoztatnak a szerzőről és a könyv születéséről.

 

Észrevételek

McLaren, Angus: Szexualitás a XX. században

McLaren, Angus: Szexualitás a XX. században

a, az i. világháború idején a pánik erősödése következtében elterjedtek olyan rémtörténetek, hogy a „ hunok” megreőszakolják és megcsonkítják a védteleneket, a brit propaganda a németeket titulálta ázsiai vadembereknek a hun minősítéssel, ” akik levágják a védtelen nők mellét ( állítólag Szent erzsébet mellbimbóját order Strattera is levágták és ereklyeként örizték

 b.- a1845-ben még a nemi aktus gusztustalan és illetlen kérdésnek számított,

- a felláció és a kunilingusz a 19.században elfogadható lett, ha ingerlés céljából alkalmazzák,

- a 20.században a házastársak feladata nem az anya és az apaszerep, hanem a szeuális    partner szerepének betöltése, vagyis a kötelező önmegtartóztatás helyébe a kötelező orgazmus lépett

 

c, a szex és az erőszak összekapcsolása Dosztojevszkijnél, ill. Zola Állat az emberben művében (Dosztojevszkij nem csupán a NonE szempontjából lehet érdekes, hanem szexológiai szempontból is)

 

e, nyelvészet; eredetileg a foganás a ház körüli tevékenységgel kapcsolatban kapta nevét pl. sütés, vetés,erjesztés; később a női méh építészeti helyszínné vált pl. méhfal, szülőcsatorna, petevezeték ( Mit get Diflucan szólna mindehhez Susan Sontag, a nagy metafora szakértő?)

 

d, Truffaut Jules és Jim filmjének női főhőse szexuálisan vonzó és felszabadult, aki tehetetlen férfiakkal küszködik, purchase Sildenafil l. még A hazudós Billy filmet (ez a matriarchátussal kapcsolatos gond, mihelyt kiszabadulnak  a nők a férfivilág ketreceiből, fel is falják a férfiakat gyengeségük és tehetetlenségük miatt, l. még Klimt Juditját)

 

 

No comments yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!